Prana - Pure Integrale Lichaamsdynamiek

Mathya

Lieve medemens,
Ik ben Mathya Wielemaker. Op jonge leeftijd was bij mij al goed zichtbaar dat ik een tekentalent had.
Ik ontwikkelde me daar (voor mij toen nog onbewust) snel in. Vooral het tekenen van mensen vond ik heel boeiend. Ik ging me meer verdiepen in houdingen van mensen en ook de uitdrukkingen op gezichten. Zo is het later portrettekenen ontstaan.

Ik had enorm veel plezier bij het volgen van diverse cursussen, workshops en opleidingen op zowel creatief- als tekengebied. Mijn creativiteit vroeg om een diepere verbinding, die ik later vooral vond bij het ontwerpen van eigen mandala's.

Ik ontdekte dat portretten, mensen, landschappen en zelfs stillevens mijn unieke wezenlijke karakter toonden. Op die manier heeft tekentherapie een plaats gevonden in mijn leven.
Ik heb geleerd om tekeningen te "lezen", kleuren te laten ademen en vormen aan te voelen en te ceeëren.

Om mijn gevoelswereld meer op de voorgrond te plaatsen, volgde ik eerder yogalessen, met als ontdekking dat deze te oppervlakkig waren voor mij. Ik merkte dat specifieke houdingen effect hadden (en nog steeds hebben) op mijn welzijn. Met wederom het volgen van opleidingen, workshops en cursussen rondom yoga merkte ik dat ik mijn gevoel veel beter kon plaatsen. Gebeurtenissen in mijn leven zijn zichtbaar geworden door yoga en tekenen, mijn inzichten ontstaan nog steeds door het beoefenen van yoga en tekenen. Zo heb ik mijn gave op gebied van tekenen aan mijn kennis van en gevoel voor yoga gekoppeld. Deze twee aan elkaar gelinkt te hebben ben ik me er meer bewust van geworden hoe belangrijk het is om een situatie eerst in beeld te krijgen (tekenen) en daarna datgene uit te voeren (yoga).

Inmiddels zijn er "nieuwe" yogahoudingen ontwikkeld die passen bij een individuele situatie, en / of gebeurtenis. Door me steeds weer af te stemmen op de ander ben ik in liefdevolle staat om de ander (het kind of de volwassene) dié yoga- of tekenoefeningen aan te bieden die zij/hij nodig heeft. Deze verbinding ontstaat door de samenwerking tussen de ander en mij.

Ik nodig jou van harte uit om deze nieuwe yoga te proeven en toe te gaan passen zodat je zelf kunt ervaren wat het met je doet !
Liefs, Mathya